Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Een Non Disclosure Agreement opstellen

Als bedrijf kan een Non Disclosure Agreement belangrijk zijn om op te stellen. Door deze op te stellen, kun je namelijk wat meer zekerheid hebben over je bedrijfsgeheimen. Om je bedrijf goed lopend te krijgen, kan een Non Disclosure Agreement enorm belangrijk zijn. Hierdoor is het namelijk mogelijk om geheimen te houden. Om een bedrijf te laten lopen, is het in de meeste gevallen belangrijk om ervoor te zorgen dat je werknemers je bedrijfsgeheimen ook weten. Natuurlijk wil je niet dat dit zomaar uit kan lekken. Door een Non Disclosure Agreement op te stellen, kun je je werknemer een geheimhouding opleggen.

Wat is een Non Disclosure Agreement?

Als eerste is het handig om te weten wat een Non Disclosure Agreement precies is. Het is een ander woord voor een geheimhoudingsverklaring. Door hier gebruik van te maken als bedrijf, is het mogelijk om te voorkomen dat je bedrijfsgeheimen naar buiten kunnen komen. Het maakt niet uit wat het geheim is, alles wat je geheim wilt houden, kun je een geheimhoudingsverklaring voor opstellen als je dit graag wilt. Meestal is een geheimhoudingsverklaring een contract tussen twee personen, maar dit kan ook voor meerdere personen zijn.

Een Non Disclosure Agreement voor je werknemers

In de meeste gevallen wordt er een geheimhoudingsverklaring opgesteld voor je werknemers. Het is voor werknemers vaak belangrijk om het bedrijfsgeheim te weten. Hierdoor kan het werk namelijk op de juiste manier verricht worden. Daarom is het voor je werknemers vaak belangrijk om een geheimhoudingsverklaring op te stellen. Deze kun je tegelijkertijd laten ondertekenen met het normale contract. Hierdoor kan de werknemer voor je aan de slag zonder dat je bang hoeft te zijn dat belangrijke informatie uitgelekt wordt. Voor veel mensen kan dit belangrijk zijn om te weten.

Hoe lang geldt de Non Disclosure Agreement?

Als je een Non Disclosure Agreement op wilt stellen, is het belangrijk om van tevoren te weten hoe lang deze geldt. Dit komt omdat het per contract verschilt hoe lang deze kan lopen. Meestal wordt ervoor gekozen om deze tijdens het contract en hierna ook te laten lopen. Ook na een ontslag kan de geheimhoudingsverklaring nog een werking hebben. Het is wel belangrijk om dit duidelijk te verwerken in de verklaring. Door de exacte duur van de geheimhoudingsverklaring vast te stellen, weet je zeker dat je hier uiteindelijk geen problemen mee kunt krijgen.

 

Rocket Lawyer – Juridische Zaken Makkelijk Gemaakt

 

Wat gebeurt er als een Non Disclosure Agreement gebroken wordt?

Meestal wordt er in de Non Disclosure Agreement zelf een beboeting opgesteld waaraan voldoen moet als de verklaring overtreden wordt. Deze bedragen kunnen heel hoog oplopen. Zo gaat dit meestal om bedragen rond de 10.000 euro. Echter kan dit ook nog verder oplopen. Dit is vooral afhankelijk van wat er in het contract staat.

Naast dat hier een boete voor gerekend wordt, is de kans ook groot dat je te maken krijgt met een ontslag. Als je nog aan de slag bent bij een werkgever waarbij je wat uitgelekt hebt, wordt je vaak op staande voet ontslagen.